header-photo

El abrazo




Amb aquest nom han volgut anomenar els amics de La Roda de Andalucía el monument de la remodelada plaça Ciudad de Mataró que avui hem inaugurat a la localitat sevillana.

Un monument que els alumnes de l’escola taller han realitzat en acer corten i que ocupa l’espai central de la plaça. “Un abrazo” que s’ha fet evident davant la gent que avui ens ha acompanyat, en una tarda que amenaçava pluja, i que significava els forts llaços existents entre Mataró i La Roda. Gent en part vinguda de la nostra ciutat i que, com cada any, tornen a la terra natal per participar en els actes de la Setmana Santa en un viatge organitzat per la Asociación de Rodeños en Catalunya. És agradable retrobar vells amics de Mataró que van decidir retornar al seu poble i que ara viuen a cavall entre aquí i allà. Aquest entenen millor que ningú el significat de “El abrazo” i més en un moment en que aquí i allà hi ha massa gent en aixecar noves fronteres.

Necessitava la plaça de Mataró una reurbanització i l’alcaldessa Milagros Prieto va decidir destinar-hi una part dels populars fons Zapatero. És la mateixa alcaldessa la que m’ensenya les darreres actuacions municipals a La Roda: la piscina, la gespa del camp de futbol, la reurbanització dels carrers del barri de Las Erillas. I m’acompanya també a visitar l’església i les confraries per veure els passos gairebé a punt d’una de les Setmanes Santes més importants d’Andalusia.