header-photo

89.3: MataróRàdio

Foto Capgrós.com

Quan dilluns, 11 de setembre, aquesta emissora municipal comenci les seves emissions s’haurà tancat una etapa i en començarà una de nova.

S’haurà acabat un llarg període sense ràdio pública a la ciutat i s’haurà culminat el procés de reivindicació que la “Plataforma per la ràdio” va impulsar durant molt de temps.

Molta gent, i la ciutat els haurà d’agrair el seu treball i la seva persistència, han treballat de valent per aconseguir tenir una ràdio pública a Mataró. Gent amb noms i cognoms i gent més anònima que ha treballat fins aconseguir aquesta emissora.

Han estat hores i dies de reivindicacions primer, de reunions per definir el model després i de planificació i execució en darrera fase.

A tots moltes gràcies.

Tanquem, doncs una etapa, i encetem una de nova. Més complexa i més difícil: aconseguir que Mataró Ràdio sigui l’emissora de la ciutat i sobretot dels ciutadans i ciutadanes. Una ràdio on els mataronins i les mataronines siguin els protagonistes.

Aquest és l’objectiu que el govern municipal i el consell d’administració s’han marcat i pel que treballaran.

Per aconseguir-ho caldrà tenir en compte tres principis bàsics: la proximitat, la participació i la democràcia.

La proximitat, perquè aquesta emissora ha de parlar de les coses quotidianes de Mataró. Aquelles coses de les que no parlen els diaris ni les emissores nacionals. El dia a dia, el respir de la ciutat s’han de notar a MataróRàdio.


La participació, perquè aquesta emissora ha de servir de plataforma a les entitats de la ciutat per a explicar qui són i que fan. I us ben asseguro que ho aprofitaran. A hores d’ara una vintena d’entitats de la ciutat ja tenen un programa propi a Mataró Ràdio. Els estudis i els micròfons estan oberts per a que tothom que tingui quelcom a explicar ho pugui fer.

La democràcia, que serà el pilar fonamental on es sustentarà la programació d’aquesta casa. Rigor informatiu, respecte a les idees i a les persones, ràdio constructiva que treballi per la convivència i la cohesió social de la ciutat. I aquests haurien de ser els límits. Ni l’exabrupte, ni l’insult, ni la falsedat, ni la desqualificació de les persones haurien de tenir cabuda en aquesta freqüència radiofònica.

MataróRàdio, és una bona oportunitat per aprofundir l’aposta tecnològica de la ciutat. Una aposta tecnològica que ens de servir per a seguir guanyant-nos la vida, per crear riquesa i ocupació. Poc a poc anem configurant i omplint de contingut el projecte Tecnocampus. Les obres del parc tecnològic començaran a finals d’any i es van posant en marxa moltes iniciatives al seu voltant.

La ràdio també forma part d’aquest projecte. Vivim en la societat de la informació i per tant necessitem professionals i estructures sòlides per poder posicionar-nos com a ciutat i com a comarca. Els estudis de graduat en mitjans audiovisuals, que imparteix l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, la Ràdio i el futur canal de Televisió Digital Terrestre ens ajudaran en l’aposta tecnològica i de futur.

Dilluns s’obrirà una nova etapa en la comunicació de la ciutat. Un nou mitjà públic que complerta el conjunt de mitjans de comunicació de la ciutat. Amb l’objectiu compartit de treballar per Mataró i pels ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat.

A casa, a la feina, al cotxe, tindrem una ràdio propera i mataronina que ens acompanyarà i informarà.

Una ràdio que, us convido, feu ben vostra. Al 89.3 de la FM: MataróRàdio.