header-photo

Donant la cara


Foto Quim Puig

Això és el que ha fet avui en Víctor Morlán, secretari d’estat d’infraestructures, davant els alcaldes de les ciutats de l’arc metropolità agrupades a l’AMTU. I cal valorar el fet pel que realment representa. És la primera vegada que un càrrec de la seva importància reuneix els alcaldes per explicar-les-hi com estan les coses i que s’està fent per a resoldre-les. Algú pot pensar que ja era hora i que fins hi tot que s’arriba tarda. Certament pot ser així, però també ho és el fet que ningú va informar quan es prengueren les decisions sobre l’arribada de l’alta velocitat a Barcelona i les conseqüències que representava. I ara són els que més criden.

Però no es tracta només d’una qüestió de gests, és tracta de generar les confiances imprescindibles entre administracions i sobretot es tracta de solucionar els problemes actuals i planificar conjuntament els projectes de futur.

El secretari d’estat ens ha informat de les mesures que s’han pres per millorar els serveis de rodalies, ha volgut escoltar la nostra opinió i ha tingut especial interès en fixar el mecanisme de relació permanent que ens permeti saber que passa, que s’està fent i que es vol fer. I hem parlat dels projectes de futur, del tren orbital, dels desdoblaments pendents, de la millora de les estacions.

Per això cal valorar el gest d’en Morlán. Per donar la cara i per anar per feina.