header-photo

Maresme Digital TV


Avui, onze de setembre diada nacional de Catalunya, ens trobem davant d’un moment important, molt important per la nostra comarca. Iniciem l’emissió de Maresme Digital TV. Un llarg camí ens cal calgut recórrer fins aquest moment, però estic convençut que ha valgut la pena.

El Consell Comarcal del Maresme i els tretze Ajuntaments –Alella, Argentona, Cabrera, Cabrils, Caldes d’Estrac, El Masnou, Mataró, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana i Vilassar de Dat- que formem el Consorci Digital del Maresme hem volgut fer una aposta per la comarca, per tecnologia, per la comunicació i per la democràcia.

Per la comarca, perquè estem convençuts que aquest nou mitjà de comunicació, que neix amb la voluntat del treball en xarxa, de sumar, d’incloure, serà un element de cohesió territorial important per a una comarca que no disposa precisament de gaires projectes comuns. El fet que la posta en marxa de Maresme Digital TV hagi estat decisiva per a que els altres canals comarcals –Televisió de Mataró Canal Català i esperem que ben aviat el canal del Maresme-Nord- hagin pogut també iniciar la seva emissió en TDT és un clar exemple d’aquesta voluntat de sumar. Volem treballar plegats amb els altres canals de la comarca que tenen, com nosaltres, la vocació de servei públic. Volem compartir eines de gestió i crear economies d’escala.

Per la tecnologia, perquè volem ser una plataforma tecnològica de primer ordre, que posicioni favorablement la comarca davant els reptes de la nova economia del coneixement. Avui comencem a emetre amb TDT i per Internet, aviat estarem en youtube i en els mòbils. Estem doncs, configurant una plataforma audiovisual i multimèdia que s’afegirà als projectes tecnològics que ja existeixen a la comarca: el TCM i les escoles universitàries. És per això que des del primer moment hem buscat la complicitat amb aquestes organitzacions i amb la Corporació Catalana de Ràdio Televisió per configurar plegats aquests projectes. Igualment la TDT que avui neix ha de ser un element important per la dinamització d’un sector audiovisual incipient a la comarca però amb grans perspectives de futur.

Per la comunicació, perquè volem que la informació de proximitat, des dels paràmetres de l’objectivitat i respectant la independència dels professionals, expliqui tot allò que passa als nostres pobles, vil·les i ciutats i pugui ser d’interès pels nostres ciutadans i ciutadanes. Si tecnològicament el treball en xarxa serà important, comunicativament serà fonamental. La Xarxa Audiovisual del Maresme -amb les ràdios i les webs municipals-, Mataró Audiovisual, el conveni signat amb la XTVLC, el que signarem en els propers dies amb l’ACN, són instruments bàsics d’aquest treball.

Per la democràcia, perquè dotar-nos de mitjans públics de comunicació ens proporciona l’oportunitat de convertir la digitalització televisiva en una gran eina de relació per la ciutadania. La tecnologia digital pot suposar, a mig termini, una entrada massiva de la societat de la informació i del coneixement en les nostres llars. I ha de ser també una oportunitat per millorar i modernitzar els nostres sistemes de participació, comunicació i informació amb els ciutadans. Iniciem avui l’emissió amb caràcter de prova i dins d’un projecte pilot. Amb la voluntat de començar a emetre regularment pel gener del 2008. Amb molta feina feta i amb molta feina per davant. Feina per configurar els equips de treball, la graella de continguts, els estudis, la XAM, els convenis pendents. Feina per assegurar el més aviat possible la cobertura a tota la comarca. Feina en definitiva per a fer realitat aquest projecte de comunicació que neix amb l’objectiu fonamental de ser útil als ciutadans i ciutadanes del Maresme.

Alcaldes us demano m’acompanyeu en el compte enrere que donarà pas a l’emissió de la careta de Maresme Digital TV.

Comptarem des de cinc i entrarà vídeo.

5, 4, 3, 2, 1,

1 comentari:

Berberecho Productions ha dit...

¿qui ha fet el logotip?