header-photo

Infraestructures per Catalunya


Foto Quico Melero


Molt interessant debat aquest vespre a la biblioteca Pompeu Fabra de Mataró. El PSC ha organitzat una taula rodona per parlar d’infraestructures a Catalunya. Són treballs previs a la celebració de la VI Conferència Nacional del PSC. Uns ponents importants per a una temàtica d’absoluta actualitat: Ernest Maragall, Manel Nadal, Jordi Valls i Germà Bel. A darrera hora ha excusat la seva presència, per una inoportuna ciàtica, en Víctor Morlan.

Debat interessant, amb punts de vista contrastats. Des del pragmatisme de govern d’en Nadal, que demanava que per segons quins debats el temps ja s’havia acabat i que ara calia decidir, fins els posicionament d’en Germà Bel sobre els aeroports i les infraestructures catalanes. En Jordi Valls, en la seva qualitat de president del Port de Barcelona, ha introduït elements de reflexió entorn de les instal·lacions portuàries i la seva relació amb la resta d’infraestructures.

He rebaixat conscientment, en la meva intervenció, el nivell del debat per acostar-lo a la concreció de la visió des del territori. He pogut explicar les meves
tesis, ja conegudes, sobre la mobilitat al Maresme. Una certa satisfacció de veure com algunes idees (fa temps que mantinc que no té cap sentit que la carretera del Maresme sigui la N-II) comencen a ser assumides i altres fins i tot a concretar-se en projectes. Ens queda per davant molt de treball però això rai que no ens espanta.