header-photo

Abonat al Pla d’en Boet



Foto R. Gallofré


Més concretament al Centre Cívic. Dimarts, dimecres i dijous he tingut reunions –curiosament a la mateixa hora- a l’edifici de l’antiga Tesa.

Dimarts, consell d’administració de Mataró Ràdio. Aprovació del pressupost per l’any 2007 i balanç de com han anat aquests primers quinze dies d’emissions. Valoració molt positiva en constatar l’expectació i la implicació ciutadana que la Mataró Ràdio ha aixecat entre els mataronins i mataronines. Passo sovint, visc a l’altra banda del carrer, per davant de la plaça José López Miravete on Mataró Ràdio té els estudis. Des de fa quinze dies la plaça s’ha animat considerablement amb la presència de gent que s’espera, va o ve de l’emissora. Una constatació de com un equipament de ciutat pot dinamitzar una plaça i un barri.

Dimecres, acte de presentació de la campanya de recollida selectiva de la fracció orgànica de la brossa. Una aposta decidida per la sostenibilitat que només tindrà èxit si aconseguim que la ciutadania s’impliqui. La reducció dels residus, la recollida i la tria selectiva que permeten la reutilització i la valorització energètica final, ens poden ajudar a minimitzar l’impacte mediambiental dels residus sòlids urbans.

Dijous, sessió plenària del Consell de Ciutat per discutir les propostes que els consells sectorials, territorials i els organismes autònoms han fet al Pla d’Actuació Municipal pel 2007. Un bon treball que ha permès incorporar totalment 111 propostes, parcialment 29 i no acceptar 15. Això representa l’acceptació parcial o total del 81% de les 155 propostes presentades. Les propostes rebutjades tindran caràcter d’al·legació al PAM i caldrà donar-ne compte al Ple Municipal. Queda encara l’Audiència Pública, prevista pel dia 10 d’octubre, i el debat en el Ple. Un ampli i participat procés que ens ha de permetre aprovar el PAM abans d’acabar l’any.