header-photo

Repicant i a la processó


Foto Romuald Gallofrè

Aquest matí, el president Maragall, ens ha convocat al Palau de la Generalitat per signar els protocols addicionals al Conveni Marc en matèria de serveis socials. A la sal Torres Garcia, plena de gom a gom, alcaldes i presidents de consells comarcals hem signat els protocols i hem tingut la ocasió d’escoltar el discurs del president Maragall. Prèviament l’alcalde de Sabadell, en la seva condició de president de la Federació de Municipis, ha deixat ben clar la voluntat i la capacitat del món local per gestionar els serveis bàsics que reclamen els nostres conciutadans. Ha celebrat, Manuel Bustos, la bona predisposició del govern de la Generalitat, en clara contraposició amb governs anteriors, en confiar en els ajuntaments i consells comarcals. No s’ha pogut estar de reclamar una vegada més la desaparició de la doble xarxa que inexplicablement encara existeix al nostre país i que tan aferrissadament defensen CiU i ERC. Bustos ha resumit la seva intervenció amb un clar: a vegades la suma de ú més ú és superior a dos.

El president Maragall, que ha començat la intervenció recordant la seva condició de ex-alcalde, ha reafirmat la confiança en el món local i la voluntat i necessitat de seguir aprofundint el procés de retorn de competències i recursos cap els Ajuntaments. Contrasta aquesta postura amb els que només veuen com amenaça per Catalunya –per la seva idea estatalista de Catalunya- l’autonomia local.

Com que no es pot estar repicant i a la processó, l’acte al Palau m’ha impedit assistir a la visita a les obres d’ampliació del menjador de l’escola Camí del Mig. A ningú se li escapa el vincle personal i professional que tinc amb aquest centre escolar del Pla d’en Boet. Va ser cap l’any 1991, concretament el dia de Sant Jordi, que el menjador de l’escola entrava en funcionament. El Consell Escolar em va delegar les negociacions amb en, aleshores regidor d’Educació de l’Ajuntament, Remigi Herrero. Feia pocs mesos que havia entrat en funcionament el nou parvulari que venia a substituir els vells i atrotinats barracons, i l’ajuntament ja havia pagat les obres dels nous vestidors. Varem convèncer en Remigi i en Manuel Mas que calia fer el menjador a l’espai dels vells vestidors. En Llorenç Campdepadrós, que havia fet les obres del parvulari, va dissenyar els nous espais. La Glòria Bassoles, mestre especialista d’anglès de l’escola, va ser l’encarregada de posar, conjuntament amb els pars i mares de l’APA, el menjador en marxa. L’Oriol de la Hoz va dibuixar i pintar un espectacular cuiner on, a tall de tauler d’anuncis, es penjaven cada dia els menús que la casa Bartrés cuinava i que cada setmana picava en el vell Mac Classic que encara conservo i utilitzo.

L’èxit del menjador va ser fulminant i aviat l’espai va quedar petit, especialment els divendres quan calia doblar torns. Darrerament cada dia s’havien de doblar i fins i tot triplicar els torns. La situació va arribar a l'IME i es va veure la necessitat de fer les obres d'ampliació. Aquesta vegada la Generalitat ha ajudat al seu finançament, el Servei de Manteniment de l'Ajuntament ha fet un bon treball i els nens i nenes del Camí del Mig tenen un nou menjador suficient per les necessitats del centre. Bona feina dels regidors Comas i Melero i moltes felicitats a la gent del Camí del Mig.