header-photo

Diari de campanya: enquestes, economia i escàner

Foto Àlex D. Cardona

Nova enquesta electoral a El Periódico. No em cansaré de repetir, encara que les darreres ens siguin més favorables, que les enquestes només són enquestes. Em fa, però, una certa gràcia llegir alguns comentaris, que sobre les enquestes, omplen aquests dies la bloquesfera. Sobretot la lectura en clau pactes post-electorals.
Deu ser, com diu en Gordillo, que el pacte possible genera més interès que els mateixos resultats de l’escrutini. Especular amb els resultats i amb els pactes possibles ha estat un dels elements centrals de la campanya. El mateix Gordillo li ha dedicat bastants posts. Em resulta especialment fort el post d’en Josep Martorell, dirigent d’Unió Democràtica. Que jo sàpiga en aquest país l’únic individu que ha estat atrapat manipulant enquestes, oficials i pagades per tots, es diu David Madí.

Dinar, aquest migdia, a Barcelona amb en Maragall, Montilla, Zapatero i un nombre considerable d’empresaris catalans. Discurs d’en Maragall d’una claredat incontestable sobre el seu suport a Montilla. Discurs d’en Montilla explicant les propostes del programa socialista en temes econòmics: competitivitat, indústria, comerç i turisme. Discurs impecable del president Zapatero sobre l’economia espanyola i catalana. Tres grans reptes, amb paraules del president espanyol, per continuar mantenint els resultats econòmics dels darrers tres anys. Continuar el procés de modernització i internalització de l’economia, atenció a la immigració com element clau del creixement econòmic i la necessitat d’una nova cultura de la energia. Quasi tres quarts d’hora de discurs en una hora, per la gana, especialment complicada. No s’ha mogut ni el gat de la sala.

Nova entrega del escàner. Si el dos primers servien per desmuntar amb arguments les mentides del DVD del binomi Mas-Madí, el tercer escàner analitza críticament el paper que en Mas va signar a cal notari.