header-photo

Cap de setmana intens


Dissabte amb molta activitat política. Al matí Consell Nacional del PSC a Barcelona. Discursos d’en Pasqual Maragall i d’en José Montilla. Ambient contingut, conscients de la responsabilitat que tenim com a partit central de la vida política catalana. Es defuig el triomfalisme i es reivindica la legalitat i legitimitat de l’Entesa. Quina diferència amb l’actitud d’altres.

A la tarda, escola de formació de la JSC a can Solaret. Quasi dues hores parlant i debatent sobre la ciutat, els reptes de futur i les propostes dels socialistes. Entre la utopia dels ideals socialistes i el realisme d’un partit de govern.

Més tard inauguració de les obres de reurbanització de la placeta del Beat Salvador. Explico el llarg trajecte fet en la recuperació del centre històric de Mataró. Des de les obres de la plaça Gran, fetes pel primer Ajuntament democràtic, fins les inaugurades ahir. Tenim un centre, com diria el castís, de “campanillas”. L’any vinent li tocarà al carrer de la Beata Maria, la baixada d’en Feliu de la Penya, el carrer de Sant Simó. Cal començar a pensar seriosament en el carrer de Bonaire i l’antic carrer de Sant Roc.

Aquest matí Festa de la Vellesa al Monumental. L’homenatge de la ciutat a la seva gent més gran. Un reconeixement merescut i un repàs a les polítiques de suport a la gent gran que estem desenvolupant. A l’espera de la nova Llei d’atenció a la Dependència que entrarà en vigor en poques setmanes. Un nou dret reconegut i més recursos per millorar la vida de la gent gran.

Al Parc Central, festa de la campanya “Mascotes Ciutadanes” que organitza la Generalitat i la Diputació de Barcelona. El Parc Central vell ple de gom a gom i una bona ocasió per parlar de la tinença responsable d’animals. La necessària reflexió que hem de fer sobre la convivència a l’espai públic dels animals i les persones.

Inauguració “oficial” del menjador de l’escola Camí del Mig. Encara no havia tingut ocasió de visitar-lo i la veritat és que ha quedat molt bé. Una vella història de la que he estat, directament i indirectament, testimoni.

Encara queda temps per una escapada a Innovàtic. Un intercanvi ràpid d’impressions amb diverses persones. Satisfacció generalitzada. Haurà estat una molt bona Fira.