header-photo

Feina en marxa, feina feta

Infograma del nou local cívic de Vista Alegre

La setmana, tocada de ple de síndrome prenadalenc, dona per molt. Per visitar feina en marxa i per inaugurar feina feta. Feina en marxa a La Llàntia i a Vista Alegre. Feina feta a la Presó, a La Llàntia i a Cerdanyola.

Dimecres, visita a les obres del PEMU de La Llàntia. La part més vella del barri, a l’entorn de la masia de ca l’Isidre, els carrerons de la Flor i de la Llevantina, es regeneren profundament. Habitatges públics de lloguer, ja habitats. Obres de reurbanització dels carrers en marxa. Construcció del nou Centre d’Atenció Primària, de l’aparcament subterrani, de la pista poliesportiva, que començaran al gener.

Dijous, visita a les obres de l’equipament cívic de Vista Alegre. Serà un preciós edifici al Parc del Nord que servirà per les activitats dels veïns del barri i dels nens i nenes de l’esplai dels Pirates. En un lloc privilegiat, assolellat i amb vistes magnífiques sobre la ciutat i el mar.

Dissabte, inauguració doble. Del nou local de l’Associació de Pessebristes a l’antiga Presó. S’han fet un tip de treballar per poder tenir-ho tot a punt i el resultat és magnífic. Ara podran treballar amb espai suficient i mostrar les col·leccions de figures que tenen. El vell edifici d’Elies Rogent s’està convertint en un centre de cultura popular que ja acull els Armats, la colla castellera Capgrossos i ara els pessebristes.

Una mica més tard, inauguració del nou Espai Jove a La Llàntia. Als baixos de l’edifici d’habitatge públic del carrer Teià. Un edifici que figura, segons informa en Manuel Mas en el seu blog, en una exposició a Madrid. Els arquitectes han sabut treure profit al local i han configurat un conjunt d’espais molt ben aprofitats. Ara la gent d’Enlleura’t sabran treure el profit social. De moment el lema, “Joves feliços esdevenen ciutadans compromesos”, promet que això serà així.

Aquest matí, inauguració de la reurbanització de l’avinguda Puig i Cadafalch. La vella carretera d’Argentona, on vaig tenir el meu primer domicili a Mataró, s’ha convertit en una esplèndida avinguda. Una obra que ha estat possible, en part, gràcies a l’anomenada Llei de Barris (aquella llei que algunes forces parlamentàries no varen voler aprovar quan tenien majoria al Parlament de Catalunya). Una obra, entre les moltes en marxa i en projecte, que han de servir per a que tot Mataró sigui Mataró. Cerdanyola, també.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Guapa la foto, eh? Estamos impacientes para ver acabado el nuevo local y poder darle vida!