header-photo

Benvolguts Melcior, Gaspar i Baltasar

Foto Oscar Rojano

Benvolguts Melcior, Gaspar i Baltasar, en nom dels mataronins i mataronines, benvinguts a Mataró.

De nou heu vingut, des de terres molt llunyanes, per tornar-nos la màgia de la Nit de Reis. Us hem esperat impacients, amb tota la il•lusió i alegria del món. Els infants us han guiat amb el llum dels seus fanalets i la brillantor dels seus ulls innocents. I ara ja heu arribat.

Veniu de l’Orient, on la guerra i la malícia dels homes, han estat constant durant tot l’any. També a nosaltres ens ha tocat de prop el dolor de la violència assassina. És per això que us vull demanar Pau, sobretot Pau.
I sobretot Pau pels infants.
Cuideu majestats de la nostra canalla i de la canalla de tot el món.

Els nens i nenes de Mataró han fet llargues cartes demanant-vos coses. Sigueu generosos. Han estat bons minyons i minyones i segur que se’ls mereixen. Amb les seves rialles, i també amb les seves petites entremaliadures, ens han fet feliços. I només per això, per fer-nos feliços, es mereixen tots els regals del món.

Porteu-los les joguines que us han demanat i porteu-los, també a ells, molta felicitat.

Felicitat pels més petits i també felicitat pels grans. No l’escatimeu, vesseu-la a grapats per la gent gran, per la gent que viu sola, pels malats, per la gent que més necessita sentir-se feliç. Encara que sigui només la il•lusió d’una Nit de Reis volem reivindicar el dret a la felicitat.

L’any passat vaig demanar-vos una mica de carbó per l’alcalde, per no haver complert el seu compromís de tenir a punt MataróRàdio. Per la ràdio, aquest any, no cal que li porteu carbó. Però segur que trobareu altres motius per deixar-li una mica de carbó al balcó.

Majestats, quan acabi aquesta nit i hàgiu visitat totes les cases de Mataró, us en tornareu a les vostres terres. Us esperarem durant dotze llargs mesos. Mentre tant, petits i grans, treballarem per a que l’any que ve, quan ens torneu a visitar, la gent de la nostra ciutat i d’arreu del món sigui una mica més feliç.

Moltes gràcies, Majestats, per la vostra visita i pels vostres regals.

D’aquí un any, els nens i les nenes, tornaran a omplir els carrers de la ciutat per dir-vos de nou: Benvinguts a Mataró, Melcior, Gaspar i Baltasar.