header-photo

Ple intens


Foto Romuald Gallofré

Ple Municipal ordinari del mes de Gener. Tal com ja preveia Ple intens. Pels temes tractats, pels dictàmens aprovats, per les intervencions veïnals i per les propostes i preguntes dels grups municipals a l’oposició.

Per començar una declaració institucions de tots els grups –excepte del PP- sobre el decret d’ensenyaments mínims. No ens varem equivocar quan els sistema educatiu català va optar per un model educatiu que no segregués els alumnes en funció de la llengua.

Aprovació de l’avantprojecte d`
aparcament al Parc del Palau. Una inversió de 3’5 milions d’euros que permetran crear 248 places d’aparcament per a residents. En aquests moments tenim 10 aparcaments en construcció.

Aprovació provisional de la modificació del Pla General en l’àmbit de Cirera. Un sector de 81.538 metres quadrats, dels quals només un 32% eren de sòl públic. Amb la modificació aprovada ahir el percentatge de sòl públic augmenta fins un 68%. Més de 36.000 metres quadrats de nou sòl públic. Espai per a construir un parc lineal, una nova escola, una nova zona verda i un nou equipament cívic a Cirera. Sostre per mantenir les activitats econòmiques i diners per reurbanitzar la carretera de Cirera. Espai per construir una escola i un institut a Rocafonda. Dos-cents habitatges de protecció pública dels sis-cents previstos. Quelcom però no acabem de fer bé quan una millora tant important per la ciutat no es compartida per alguns col·lectius. Intens debat sobre urbanisme per part dels grups municipals. Repetició de tòpics però cap argument sòlid sobre la taula per contestar les propostes del govern.

Aprovació dels treballs preparatoris de la modificació del Pla General en els entorns del carrer Biada. També una millora substancial per aquesta antiga zona industrial, absolutament obsoleta i que permetrà guanyar més de 6.000 nous metres quadrats de sòl públic. Espai per dues places, més que doblar l’amplada del carrer Biada i recuperar l’antiga fàbrica Fontdevila i Torres com a equipament escolar.

Donar compte de l’aprovació del Pla Integral per la infància i les famílies. Un pla ambiciós que pretén donar resposta a les noves necessitats que la societat planteja.

Propostes dels grups municipals que no es poden acceptar més que molt parcialment i torn de preguntes que es van contestant de manera adequada. Cap interès en amagar el model urbanístic en el que treballem. Altres són els que han d’explicar el seu model.

Intervenció del veïns de la residència Mare Nostra. Respecte absolut per les queixes veïnals però una clara instrumentació política del tema sense aportar, com quasi sempre, cap proposta de solució.

Insistència en la proximitat de les eleccions municipals. Alguns fa dies que varen iniciar la campanya i sembla que tot servirà. Procurarem seguir governant fins el darrer dia i no caure en determinades dinàmiques

Després els ciutadans i les ciutadanes decidiran.