header-photo

ETA, de nou



Els primers butlletins informatius d’aquest matí ens despertaven amb una mala notícia. ETA trencava la treva. Segons la banda terrorista “no es donen les condicions mínimes per a seguir negociant”. Clar que no. Ja es van cuidar ells mateixos de volar-les pels aires el 30 de desembre a la T-4 de Madrid. Quantes esperances varen dinamitar aquella matinada.

Fins i tot Otegi ha reconegut que “la responsabilitat de la ruptura de la treva correspon únicament i exclusivament a ETA”. Doncs que faci un pas més i condemni la violència terrorista.

Les reaccions polítiques quasi unànimes. Zapatero parla que "ETA torna a equivocar-se, que el futur dels bascos depèn i dependrà d'ells mateixos en el marc de la llei i de la democràcia, mai dependrà de la violència terrorista i que farà tots els possibles perquè s'aconsegueixi acabar amb la violència com més aviat millor",

El govern, el parlament i els partits bascos en la mateixa línia: una dolentíssima notícia per Euskadi. A Catalunya també reacció unànime dels partits i de les institucions catalanes: decepció i preocupació. Solidaritat de les institucions europees i del govern francès. De fet Sarkozy ja ho va deixar clar ahir mateix: “davant del terrorisme hi ha una sola política: la unitat” i “la política antiterrorista l’estableix el govern”.

I el PP? El PP a lo seu.