header-photo

Quadern d’estiu: sense castells a l’agost

Foto El Punt

Amb mitja ciutat fora, els Capgrossos acostumen a fer unes llargues vacances castelleres durant l’agost. De fet després de la Diada castellera de Les Santes, la colla només té un parell de compromisos el dia de la Festa Major. El pilar de cinc a la sortida d’ofici i uns quants castells de set durant la Passada de la tarda pels carrers de Mataró.

No serà fins començament de setembre amb la Festa Popular de Cirera i la Festa Major de Granollers que no es reinicia la temporada pels mataronins. Per davant jornades importants a Reus, El Prat, Lleida, Girona, i Vilafranca per Tots Sants. Algunes actuacions per la comarca: Argentona, Arenys de Mar, Teià, una escapada a Les Illes i la Diada dels Capgrossos per rematar l’any el quatre de novembre.

Segur que el cap de colla té clars quins són els objectius per aquesta segona part de la temporada i més enllà de consolidar tot el que ja s’ha fet. Que ha estat molt i molt ben fet.

De moment, i amb un calendari casteller molt fluix durant la primera quinzena de l’agost, caldrà esperar almenys fins la Mare de Déu a la jornada de La Bisbal del Penedès per tornar a veure actuar les colles grans i tot esperant Sant Fèlix.

Caldrà empassar-se les ganes de castells i per això pot anar bé donar un ullada a un parell de bons articles de premsa. El que va escriure el mataroní Manuel Cuyàs sobre la Diada de Les Santes i publicat a El Punt. I la reflexió que en Guillermo Soler fa al seu blog sobre el comportament dels mitjans de comunicació en l’accident de la Mariona.