header-photo

La majestat del poble




Tenen raó els poetes quan diuen que els avis són la majestat del poble. Pel que representeu, pel que heu estat pel que sou. Representeu la saviesa, l’experiència, el seny. Heu estat una generació de treballadors incansables que va tirar endavant el país en uns moments molt difícils. I sou imprescindibles per moltes coses, però sobretot pel vostre carinyo. Per això és honorable un poble, una ciutat, un país, que honora i homenatja la seva gent gran.

Aquest ha estat un any important per la gent gran. Tan el Congrés dels Diputats com el Parlament de Catalunya han aprovat lleis importants per millorar la vida de la gent gran. La llei de suport a la dependència i la llei de serveis socials han fet que l’atenció a les persones amb dependències sigui un nou dret de ciutadania. Si aquest any ha estat doncs important, el proper també ho serà perquè es començaran a concretar les ajudes i els nous serveis que es posen a disposició de les persones amb dependència i a les seves famílies.

A Mataró hem renovat el nostre compromís amb aquestes actuacions i estarem especialment actius per a que tots aquests avantatges arribin a tots els mataronins i mataronines que ho necessitin. Com continuarem treballant per posar nous espais i nous serveis a disposició de la gent gran de Mataró. En els propers anys veurem com es rehabiliten la masia de ca l’Isidre a La Llàntia, la masia Miralles a Cerdanyola Nord, l’antiga fàbrica Martorell i Batlle al Camí Ral, un dels nous espais de can Gassol com a nous casals d’avis i s’amplia el Casal del Parc
.

De la meva intervenció, aquest matí, a la Festa de la Vellesa