header-photo

Bombers de Mataró

Foto Masachs

Presentació, aquest vespre, del llibre que en Jordi Buscà ha escrit amb motiu del 150 aniversari dels bombers de Mataró a la sala d’actes de la Caixa Laietana plena de gom a gom. Fa uns tres anys, durant un dinar de celebració del patró dels bombers, es va començar a parlar de la conveniència d’organitzar els actes de commemoració del 150 aniversari de la creació del cos de bombers de Mataró. És va començar a perfilar la comissió encarregada de l’organització dels actes sota la presidència d’en Ramon Bassas. En el mateix dinar es va demanar a en Jordi Buscà que escrigués el llibre de la història d’aquests cent cinquanta anys. És el llibre que s’ha presentat avui.

Durant tot l’any els bombers han estat protagonistes d’un seguit d’actes importants entre els que podem destacar la celebració del Dia del Bomber i sobretot la inauguració del nou parc de bombers a la Via Sèrgia.

L’exposició, que també s’ha inaugurat aquest vespre, és un magnífic recorregut per la història, els uniformes, el material i els noms dels bombers de la ciutat. Des dels seus orígens fins avui mateix. Com vaig escriure en el pròleg del llibre, hem celebrat quelcom molt nostre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Joan Antoni, per compartir amb tots nosaltres la teva vida, tens un premi al meu bloc.