header-photo

Estalviant aigua

Foto osona.com
Ahir vaig signar un decret que recull un conjunt de mesures d’estalvi d’aigua. La situació d’excepcionalitat en la que ens trobem ens obliguen, a tots plegats, a prendre les mesures necessàries per reduir al màxim possible el consum d’aigua.

Les mesures afecten tant al consum de les llars com als consums públics. Malgrat que hem fet un gran esforç d’estalvi en la nostra ciutat, encara hem de fer tot el possible per poder superar la greu sequera i la manca de reserves que estem patint. No és cap frivolitat afirmar que Mataró ha estat una ciutat estalviadora en aigua i la prova és que si l’any 2005 un mataroní gastava 124 litres d’aigua de mitjana per dia, ara en gasta 109 litres. Podeu trobar més informació a la nota de premsa publicada per l’Ajuntament.

Més enllà, però de les mesures actuals, ens cal encetar un debat a fons sobre la disponibilitat de recursos hídrics al nostre país. Fa pocs dies en Joan Gaya, que d’això en sap un niu, escrivia sobre el tema. En Manuel Mas se’n feia ressò. No podem estar permanentment confiant en el cel per garantir el subministrament d’aigua del país. I caldrà fer-ho, amb totes les garanties, però també amb tot el realisme que el tema requereix.
Fa mesos ja ho vaig escriure.