header-photo

Dies de consorcis



Foto Quico Melero

La vida municipal és d’una intensitat que obliga a atendre fronts molt diversos i alhora. I aquests dies han estat especialment intensos en relació amb els consorcis dels que forma part l’Ajuntament de Mataró. Els consorcis han estat la formula jurídica amb la que els ajuntaments han estat capaços d’organitzar-se per atendre qüestions que sovint quedaven fora del seu àmbit competencial.

Ahir reunió del CONGIAC, una entitat pública de base associativa i caràcter local que agrupa a diversos ajuntaments implicats molt directament en el cicle integral de l’aigua i el medi ambient a través de les seves empreses municipals. Una reunió important en la que s’han posat els fonaments d’un important pas endavant a partir de l’experiència de gestió de les empreses municipals d’aigües.

Aquesta nit celebració, a Manresa, dels 25 aniversari del Consorci Hospitalari de Catalunya. Una aventura municipalista que va començar, precisament a Manresa, impulsada per uns quants ajuntaments i hospitals locals i comarcals i que ara és un referent de gestió sanitària arreu del món.