header-photo

Tres articles per llegir

"

He guardat durant aquests dies tres articles publicats a la premsa escrita a l’espera de tenir una mica de temps per llegir-los amb calma.

El primer el signa el doctor Ramon Folch i, curiosament, és l’únic que no parla de temes relacionats amb el medi ambient. Va ser publicat a El Periódico i ara es pot llegir a la revista digital Sostenible. Parla de governabilitat i en destaco un parell de frases:

“Les eleccions són una consulta ideològica, no una selecció de personal. El ciutadà-client ha de recuperar la condició de ciutadà de ple dret corresponsable”. “En una societat de drets personals nats sense obligacions col·lectives assumides, l’exercici polític s’encamina a satisfer les exigències dels pitjors”.

El segon és d’en Félix de Azúa, a El País de dilluns. Vull creure que un personatge civilitzat i poc patriotero com en Félix de Azúa ha escrit aquest article en to irònic. En destaco el paràgraf final:


"A los diputados ecologistas habría que hacerles una razonable contrapropuesta: que los ginebrinos regresen a la sana costumbre de poner toda la basura junta y lo más revuelta posible, como lo que es, mera basura. Que dejen de comportarse civilizadamente. Que abandonen un ecologismo que no hace sino crear quebraderos de cabeza a la Administración. Y que polucionen como mandriles para dar trabajo a los hornos de Les Cheveniers. Que el ginebrino produzca múltiple asquerosa basura sucia en lugar de ir a buscarla por los burdeles mediterráneos, eso sí que sería patriotismo. Y todo lo demás es rezar el rosario en familia."


Si pel contrari realment s’ho creu, aleshores caldrà posar-lo al mateix nivell d’en Sala i Martin que fa dies va escriure un article, també sobre residus, realment per llençar el barret al foc. O el que va escriure va mesos, qüestionant l’atorgament del premi Nobel de la Pau a Al Gore per la seva lluita contra el canvi climàtic. Precisament el tercer article al que vull fer referència és la millor vacuna contra les tesis de l’economista de les americanes impossibles. El signa en Javier Solana, a La Vanguardia de dijous, amb motiu de la presentació de l’informe sobre el canvi climàtic que ha presentat a la cimera de caps d’estat i de govern. En Solana si que ho té ben clar: “Afirmar que el cambio climático acarrea peligros para la seguridad refuerza la necesidad de cumplir nuestro compromiso de reducción de emisiones. La reducción de emisiones y la adaptación deben asociarse a una gestión de los retos del cambio climático para la seguridad internacional”.