header-photo

Molta sort, president!



Aquest matí amb l’amplíssim suport de tots els grups polítics, excepte el Partit Popular, ha estat elegit president de la Diputació de Barcelona l’Antoni Fogué. Un nomenament guanyat des de la confiança de tots per la vàlua personal i política d’en Fogué.

Substitueix a Celestino Corbacho, ministre de Treball i Immigració. El representant del Partit Popular, en Xavier Garcia Albiol, ha intentat en la seva intervenció significar l’aparent contradicció de que el president de la Diputació no sigui un alcalde, elevant la situació a històrica. Mentre l’Antoni Dalmau, expresident i regidor d’Igualada, s’aguantava com podia el riure sota el seu ampli bigoti. En Jordi Labòria, portaveu del grup socialista, i exercint d’autèntic senyor de Terrassa ha hagut de recordar la història a l’impulsiu regidor popular de Badalona. No només Dalmau, també Martí-Jusmet varen ser president sense ser alcaldes.

Més enllà de l’anècdota, el reconeixement unànime de la capacitat de l’Antoni Fogué per governar una institució tan important pel municipalisme com la Diputació de Barcelona. Finalitzat el Reset, procés de reflexió sobre les línies estratègiques de futur de la Diputació, cal ara portar-ho a la pràctica i ningú millor per a fer-ho que la persona que fins ara ha governat la “cuina” de la Diputació.

Fogué té una llarga trajectòria com a regidor de Santa Coloma de Gramenet i com a diputat provincial. El seu profund coneixement de la realitat de la política local ha estat decisiu a l’hora de ser proposat i elegit com a president de la Diputació. El seu discurs d’investidura ha estat una bona mostra de la seva manera de fer les coses, del projecte que vol impulsar i sobretot de la seva capacitat per entendre el paper que la Diputació de Barcelona, com administració local de segon nivell, ha de jugar en el suport als Ajuntaments.