header-photo

Notícies d'audiovisuals



Aquest migdia, a l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, s’han presentat dues noves iniciatives per consolidar el sector de l’audiovisual com a un dels sectors emergents de l’economia de la ciutat i de la comarca. No és una aposta nova, ni que aparegui sobre el no res. A la ciutat comença a existir una massa crítica suficient que avala les noves experiències: Tecnocampus, la mateixa escola universitària, el graduat en mitjans audiovisuals, el Consorci Digital Mataró-Maresme, Televisió de Mataró. I unes quantes empreses i iniciatives que s’han volgut sumar com a patrons a la nova Fundació Tecnocampus Audiovisual que neix amb la missió de proveir serveis d’alta qualitat i de valor afegit en el sector audiovisual, a les empreses, institucions i associacions del territori. Perquè clarament la vocació supera els límits municipals, s’instal·la en l’àmbit comarcal i cerca les màximes implicacions de la iniciativa privada.

La vitalitat del sector ha estat determinat per a que la Generalitat hagi decidit instal·lar a Mataró el Centre de Difusió Tecnològica de l’Audiovisual. La xarxa de CDT que el CIDEM té repartits per Catalunya compta amb un nou centre a Mataró. Una mostra de confiança per part del govern català que estic segur no serà ni l’última ni la més important.

Com el govern de la ciutat que ha volgut continuar confiant en Televisió de Mataró i, molt més enllà de la xerrameca d’alguns, cercar formules per garantir la seva viabilitat futura. L’adquisició del fons documental que, després de ser digitalitzat i indexat, es posarà a disposició dels mitjans de comunicació, les entitats i la ciutadania. Un patrimoni important i fonamental per entendre la història dels darrers 24 anys de Mataró.

1 comentari:

Xavier Mir ha dit...

Benvolgut,
m'agradaria saber quina opinió et mereix com a socialista català el "Viva España! Viva el rey!" de Carme Chacón?
http://www.youtube.com/watch?v=YnmahgPmLY4&feature=related

Gràcies

Xavier Mir