header-photo

Els municipis que fan Europa



Aquest és el títol de l’exposició que aquesta tarda s’ha inaugurat a l’Ateneu de la Caixa Laietana, amb la presència de l’Anna Terron, secretaria per a la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya. Una exposició produïda per la Diputació de Barcelona, pensada per acostar a la ciutadania la realitat de la Unió Europea.

Justament aquesta setmana que celebrarem el Dia d’Europa i l’any del cinquantenari del Tractat de Roma que va posar els fonaments de la Unió Europea, el procés polític més important que ha succeït a Europa i al món en els darrers segles. Un procés complex per l’envergadura i per la diversitat de les realitats nacionals que ha calgut integrar en un projecte comú. Un procés mal explicat i que els ciutadans han trobat sempre massa llunyà, sense saber on es prenien realment les decisions importants.

Ara, davant el nou Tractat, és el moment de que els estats cedeixin el protagonisme als ciutadans de manera que es pugui crear un sentiment de pertinença europea potent en un espai de valors compartits. És també el moment dels Ajuntaments, del món local, on es poden teixir les complicitats imprescindibles per a fer de la Unió Europea molt més que un espai polític, econòmic i social.

L’exposició que avui s’ha inaugurat fa una bona proposta, des d’una vessant lúdica, que permet avençar en el coneixement de com la Unió Europea ens ha beneficiat i demostrant com els ajuntaments han contribuït a fer més Europa.