header-photo

Omplint els carrers




Cap de setmana tranquil. Acostuma a passar quan hi ha un pont llarg. Les entitats ja saben que són dies dolents per programar actes i els traslladen als caps de setmana d’abans o de després. La ciutat però ni queda deserta ni immòbil. Tot el contrari, els ciutadans ocupen definitivament els espais públics, delerosos dels llargs capvespres i de les nits inacabables de l’estiu.

Com ahir a baix a mar. La platja plena de gent, jugant a pilota, llegint, prenent el sol i fins tot banyant-se. El Passeig Marítim com un formiguer de gent amunt i avall, passejant a peu, en bicicleta, corrent. Les terrasses plenes i gent intentant reservar unes taules per dinar que feia hores ja estaven compromeses.

I encara queda la Fira de dibuix i pintura que organitza la Unió de Botiguers i que demà omplirà, si encara es pot una mica més, la Riera. Per triar i remenar entre les obres de la setantena d’artistes que exposaran sota els til·lers que acaben d’estrenar fulles.

I a tocar la fira més dolça: Sant Ponç. Herbes medicinals, confitures, mel, formatges, olis, embotits, neules, ... Productes artesanals arribats d’arreu que conflueixen a la plaça de l’Ajuntament. Impossible sortir-ne sense haver-s'hi firat!.