header-photo

Estrany Sant Joan



Estrany perquè em toca treballar. I fora de Mataró, a Saragossa. I això vol dir llevar-se a les cinc, i per tant anar a dormir d’hora, per agafar el tren a les set per poder arribar a la capital aragonesa abans de les nou. És l’hora de començament de la Convenció Europea de Membres de l’ICLEI i haig de participar en una taula rodona sobre el paper dels governs locals en la mitigació i adaptació davant el canvi local. Intervenen l’alcalde Nantes, els representants dels ajuntaments de Alberstlund (Dinamarca) i Bonn. Explico la feina feta des de la Diputació de Barcelona, el Pacte d’alcaldes que estem impulsant, el compromís municipalista i sobretot la complicitat que cal cercar amb els ciutadans per a fer front al canvi climàtic.

Queda temps, després de dinar, per travessar un Ebre que baixa crescut i pel pavelló pont accedir al recinte de l’Exposició Internacional que Saragossa dedica precisament a l’aigua. Interessant des del punt de vista arquitectònic amb un parell de pavellons a destacar. El Faro, construït amb fang i el pavelló d’Espanya que avui està tancat per la visita dels reis.

La proposta de continguts em deixa bastant indiferent i sobretot, com ja va passar amb el Fòrum, trobo a faltar zones d’ombra que sota un sol de justícia castiga al visitant. Com sempre la jardineria a última hora!

Retorn a casa per arribar a les tantes de la nit. I ja en van unes quantes de seguides.