header-photo

Patrimoni




La setmana passada va ser especialment interessant pel que fa la patrimoni de la ciutat. Justament la setmana en que es celebren les Jornades Europees del Patrimoni a les que la nostra ciutat s’ha adherit.

Primer va ser la comunicació del ministeri d’Indústria, comerç i turisme de l’ajut que el Plan Avanza ha atorgat a la rehabilitació de la Nau Minguell. Més de tres milions per posar en marxa el centre de coneixement audiovisual que hem projectat per aquest edifici protegit.

Després ha estat la inauguració de la nau Gaudí. La rehabilitació de la nau de blanqueig de la Cooperativa Obrera Mataronense ha rebut els elogis de propis i estranys. En parlava en Daniel Giral-Miracle –amb fotos d’en Ramon Manent- al magazine de La Vanguardia de diumenge, en Ramon Bassas als seu bloc i en Manuel Cusachs a el Capgrós.com. També podeu veure les magnífiques fotografies d’en Quico Melero.

Sí en el cas de la nau Minguell es busca la generació de sostre per activitats vinculades a la creació, en el cas de la nau Gaudí ha prevalgut el caràcter d’espai de treball original del projecte gaudinià, el fet de no condicionar amb els usos la monumentalitat de l’espai, permetre la visita quotidiana i sobretot el fet de convertir-lo en un espai que calgui obrir cada dia. Política de persianes amunt que vaig explicar dissabte a l’acte d’inauguració.