header-photo

Setmanari




Una setmana molt densa i diversa. Nadal a la vista i tot es precipita en un d’aquells moments en que sembla que el món s’acaba.

Dilluns que comença a la Federació de Municipis de Catalunya preveient alguna de les coses que sobre el finançament dels municipis s’han produït durant la setmana. Reunió de la comissió de medi ambient per conèixer a fons les noves condicions sobre el finançament de la recollida selectiva de residus urbans. A mig matí signatura a Cabrils de l’adhesió a la XAM. La Xarxa Audiovisual del Maresme segueix creixent i sumant ajuntaments. Al cap vespre lectura pública, amb motiu del Dia Internacional contra la violència masclista, d’un fragment de “T’imagines la vida sense ell”, d’Isabel Clara Simó. Per acabar el dia a premià de Mar amb l’entrega dels premis Butaca i la satisfacció de veure com es premiava a la companyia de dansa Trànsit.

Matí del dimarts atapeït. Lectura del manifest contra la violència masclista a les dotze del migdia. Visita a les obres de construcció de l’escola bressol i del CEIP Maria Mercè Marçal. Satisfacció generalitzada per la marxa de les obres que segueixen el calendari previst i que estaran a punt per l’inici del curs proper. Abans de dinar encara acte de presentació del Cafè de Mataró, una iniciativa solidària del Grup Tercer Món que presideix l’amic Jeroni Escoda, i en el que hem comptat amb la presència de l’Asha Miró i l’Espartac Peran. Tarda de reunions al Consell Comarcal, primer per parlar del litoral i la seva defensa i després per repassar els treballs del Pla Estratègic del Maresme.

Cotxes elèctrics al Circuit de Catalunya per començar el dimecres. Visita a la plaça Manuel Cuyàs, un nou espai guanyat en una atapeïda avinguda Recoder. Reunió de la Comissió per la restauració de Santa Maria. Revisar les obres fetes i planificar les de l’any proper. Reunió del Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme. Satisfacció pel premi rebut del Top20 i nous i importants projectes sobre la taula.
Dijous institucional. Al matí Junta de Govern i Ple de la Diputació de Barcelona. A mitja tarda ens confirmen el paquet de mesures econòmiques amb vuit mil milions a disposició dels Ajuntaments. Al vespre inauguració de la Mostra d’entitats al Parc Central. Cent vint-i-set entitats presents i un gran ambient que s’ha desbordat aquest cap de setmana. El nervi de la ciutat ben viu i res a veure amb els que parlen de la ciutat adormida i segrestada. Encara forces per escapar-se a la Mostra de Cinema al Monumental.

Signatura a Granollers del protocol entre els ajuntaments del Vallès Oriental i la Diputació pel Pacte d’Alcaldes. La iniciativa pren volada i ja són quasi seixanta les ciutats de la província adherides al Pacte. Reunió del Patronat de la Fundació TicSalut a Vallveric. Presideix la consellera Geli i es fa un exhaustiu repàs a la feina feta. Realment impressionant el que s’està fent des d’aquesta Fundació hostatjada a l’edifici del Tecnocampus 1.0.

Dissabte compartit entre el partit i les obligacions institucionals. Presència intermitent al Congrés del PSC de Mataró i a l’Ajuntament. Acte de cloenda al vespre de les XIV Jornades Meteorològiques Eduard Fontserè al CosmoCaixa. Sopar de celebració del 50 aniversari de la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques i presentació del llibre “El mar de Mataró”.

Diumenge tranquil amb la gent de la Divina Pastora. Canvi de vares i dinar ben acompanyat en un dia molt fred en el que l’escalfor l’hem posat les persones.