header-photo

Temps de castells: un magnífic pilar


El que han carregat els Castellers de Lleida aquest migdia a la plaça de Santa Maria. Escenari inhabitual de la diada dels Capgrossos després de l’error municipal, que com alcalde haig d’assumir, i que ha impedit l’actuació a la tradicional plaça de Santa Anna.

Tres colles a plaça amb objectius ben diferents. Capgrossos a tancar la temporada, en plaça pròpia, amb gent lesionada, i amb ganes de celebrar-ho sense patiments. Castells de vuit, el tres i el quatre, i un multitudinari nou de set per donar joc a molta canalla.

Els Castellers de Lleida a rematar una gran temporada. I ho han volgut fer a Mataró, a la diada dels Capgrossos amb qui mantenen una excel·lent relació. Tres i quatre de vuit, la torre de vuit folrada i un pilar de set que han pogut carregar. Es repeteix la història, però a l’inrevés, quan els Capgrossos van carregar el seu primer pilar de set precisament a la plaça de la Paeria. El silenci a la plaça de Santa Maria, mentre els de la camisa bordeus carregaven el pilar, és d’aquells que costa d’oblidar.

Sagals d’Osona amb l’objectiu del quatre de vuit, lent i tremoladís, que han aconseguit descarregar. Tres de set per sota i cinc de set per acabar una bona actuació dels de la Plana.

Temporada acabada pels Capgrossos, camisa a l’armari i a esperar la primavera.