header-photo

Benvolguts Reis

La adoración de los Reyes Magos (Washington) -  Sandro  Botticelli - artelista.com



Benvolguts Reis Melcior, Gaspar i Baltasar sigueu benvinguts a Mataró.

L’any passat, en aquest mateix balcó, us emplaçàrem a tornar a ser de nou un cinc de gener a la ciutat de Mataró. Fidels a la tradició hi heu tornat. Sabeu com us estimem en aquesta ciutat. Com petits, i també grans, feia dies que esperàvem la vostra visita. De nou, seguint l’estel dels pastors, heu arribat des de terres molt llunyanes.

Terres especialment colpejades per la violència injusta, per la guerra cruel que mata persones i destrueix cases i il·lusions. Veient les notícies que ens arriben de l’Orient quasi ni ens atrevim a demanar-vos res per nosaltres. Porteu pau al món. Pau, pau i pau.

Per Mataró, per Catalunya, no ha estat Majestats un any fàcil. La feina, ja sabeu com estimem la feina a Mataró, ens ha fallat i no hem tingut tota la que volíem i necessitàvem. Per això, un any més, us torno a demanar feina. Feina i salut. Amb això ja ens arreglarem els grans.

Pels petits, per la nostra canalla, porteu el que us han demanat. Fa dies que fan cues amb les seves cartes, escrites amb lletra insegura però plenes d’il·lusió. Us demanen coses per ells, pels germans, pels pares, pels avis, per la ciutat.

Ateneu les seves peticions. Han fet cas del que els hi diguéreu l’any passat i han estat bon minyons i minyones a casa i a l’escola. També, és cert, han fet algunes entremaliadures. No els hi tingueu en compte, perquè sobretot ens han fet molt feliços amb les seves rialles i el seu carinyo. Si algú és mereix una mica de carbó, l’alcalde segur, mireu que sigui de sucre i ben dolç.

Aquesta nit màgica de Reis ens renovareu la il·lusió. També la necessitem la il·lusió. Per continuar treballant per nosaltres, però sobretot pels infants. Pels de Mataró i pels del món. Demà obrirem agraïts els regals que ens deixareu, però dimecres tornarem, a la feina, a l’escola, convençuts que amb treball i esforç millorarem aquesta ciutat que tant estimeu i que tant us estima.

Benvolguts Melcior, Gaspar i Baltasar, benvinguts de nou a Mataró, moltes gràcies per la vostra visita i fins l’any vinent.
El text del meu discurs aquesta Nit de Reis. El podeu escoltar a MataróRàdio.