header-photo

Una visita important



La que ens fet avui el Secretari General del Mar del Ministeri de Medi Ambient. D’entrada volia conèixer de primera mà, i per boca dels alcaldes, les conseqüències del temporal del dia de Sant Esteve. En aquest sentit, i per reparar els desperfectes, ens ha anunciat un pla d’emergències que en les properes setmanes tornarà a la normalitat les platges, els passeigs marítims i totes les instal·lacions fetes malbé per la llevantada. Uns quants milions, encara per determinar, d’inversió en els municipis del Baix Maresme afectats.


Però avui també era una bona ocasió per plantejar-li la necessitat d’actuar de forma important en la protecció de la costa i de les platges. He volgut ressaltar la necessitat de protegir convenientment la via del tren per evitar situacions com les viscudes en els darrers mesos. De cap de les maneres una ciutat com Mataró, i una comarca com el Maresme, pot quedar sense servei ferroviari per un temporal marítim.


En clau més local he plantejat les dues qüestions que tenim en aquest moment pendents a Mataró amb el Ministeri. L’inici de les obres de millora de l’accessibilitat dels passos subterranis del Cargol i del carrer Jordi Joan i el projecte de reurbanització del Passeig Marítim entre el Centre Natació i la riera de Sant Simó. Sobre els passos subterranis s’ha començat la licitació i està previst que les obres comencin abans de l’estiu. Pel que fa referència al passeig marítim s’ha acordat reprendre els treballs a nivell tècnic.


Una visita amb resultats concrets i ràpids que contrasta amb la dilació i els entrebancs d’altres èpoques.