header-photo

Dies intensos






Escric aquestes línees dalt de l’avió de tornada cap a casa. Tan bon punt arribi penjaré aquest post resum dels tres dies intensos fora de casa. Un viatge que va començar dilluns, després de tot un dia de treball intens, per arribar a Brussel·les pocs minuts abans de la mitjanit. Em toca encapçalar la delegació municipal que es desplaça a la capital comunitària per la cerimònia de signatura formal del Pacte d’Alcaldes. La nit de Brussel·les, i un dilluns, no es que sigui massa animada. Tot i així podem sopar els tradicionals moules et frites en un restaurant al costat de la Bossa. Dimarts al matí toca anar a l’oficina de la delegació de la Diputació de Barcelona i dinar tots plegats ben d’hora per, després d’atendre els mitjans, passar els controls i accedir a la sala del Parlament. Cerimònia llarga, amb moltes intervencions d’autoritats europees i alcaldes de grans ciutats. Signatura, un pèl caòtica, del Pacte i fotografies de família. En acabar, i a l’espai Karamanlis, programa en directe per MataróRàdio amb en Josep Fèlix Ballesteros, l’alcalde de Tarragona, i en Ferran Tarradellas, portaveu del comissari europeu d’energia. Sopar de treball amb representants d’organismes europeus per acabar de lligar alguns temes financers i les tradicionals cerveses a Le Roi d’Espagne sota els ninots penjants dels terços de Flandes.

Dimecres de nou a l’oficina de la Diputació per treballar, dinar aviat i desplaçament a l’edifici Carlemany. Tarda de treball de la ManagEnergy amb exposició de ponències i debat posterior. Sóc l’únic electe en intervenir i em toca posar un cert accent polític en uns debats excessivament tècniques. Moment per saludar a monsieur Magnin que va intervenir en el procés d’instal·lació de la façana fotovoltaica de la biblioteca Pompeu Fabra. Desplaçament ràpid a l’aeroport per volar cap a Madrid.

A les cinc sona el despertador i cal afanyar-se per arribar a Barajas abans no es desperti la bèstia del trànsit madrileny i ens atrapi camí de l’aeroport. Sierra Nevada llueix una gran nevada en un dia assolellat a Granada. Jornada de treball organitzat per la Diputació granadina per entregar les auditories ambientals d’un grapat de pobles. Han volgut que els hi expliqui el nostre procés d’adhesió al Pacte d’alcaldes amb la intenció de repetir-ho a la seva província. Dinar amb memorables vistes des de l’Albaicín sobre la Alhambra i passeig a mitja tarda mentre el sol comença a daurar les parets dels palaus nazarís. De nou a l’avió i cap a casa. Cansat, força cansat, però satisfet de la feina feta. I ben conscient de la molta que ens queda per fer.