header-photo

Que xiuli l’huracà!



I avui haurà xiulat de valent a Mataró. Les mítiques paraules del Satanàs dels Pastorets hauran donat sortida al III Congrés de Pastorets que aquest dissabte es celebra a la nostra ciutat. Organitzat per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya pretén reflexionar sobre aquest autèntic fenomen social que s’escampa per tot Catalunya.

Tres reflexions han centrat les meves intervencions aquests dos dies, ahir al Saló de Plens de l’Ajuntament i aquest matí a l’escenari de la Sala Cabanyes. La primera sobre la importància d’aquest tipus de fenòmens socials i culturals en la vertebració de les nostres ciutats i del propi país, fent dels ciutadans protagonistes de la cultura. La segona sobre la roda del temps que ens fa repetir, any rere any, un calendari festiu molt consolidat que tot i renovar-se en les formes de manera contínua manté el nostre pols com a comunitat. a tercera reflexió feia referència a la vella temàtica de la lluita del bé i del mal. Gens passada de moda i de total actualitat tal com posen de manifest els titulars de qualsevol diari.

Aquest matí ha intervingut com a ponent en Vicenç Villatoro en una interessant ponència sobre els canvis socials i culturals que s’han produït en la nostra societat. Em quedo amb la seva darrera reflexió: “el petroli del segle XXI es diu cohesió social”. Us sona d’alguna cosa?