header-photo

Vint-i-dos milions per l’Educació



És la xifra que sumen les diferents partides del conveni de corresponsabilitat que aquest matí hem signat amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Aquest conveni respon al protocol que pel juny de l’any passat varem signar entre el Departament i alguns ajuntaments. Responia a la voluntat del conseller d’iniciar un procés de retorn de competències a l’administració local començant per aquells ajuntaments que més s’havien destacat en assumir competències educatives.

El conveni comprèn mesures d’escolarització pel curs vinent, obres de millora i reforma dels centres escolars, mesures de qualitat i educació complementària, finançament dels centres municipals i planificació escolar pels propers cursos.

Però més enllà de les concrecions i de les xifres el més significatiu és el canvi d’actitud d’una administració que fins fa pocs anys havia treballant amb una indiferència absoluta cap al món local. Ara, i sense obviar els problemes, el que cal es treballar plegats, des de la confiança mútua i amb la voluntat de millorar l’educació dels nostres nois i noies.