header-photo

Apassionat i apassionant




Així ha resultat el doctor Joan Solà, premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2009, a la seva conferència “La feina del polític, la feina del lingüista” aquesta tarda al Saló de Plens de l’Ajuntament de Mataró completament ple.

Fa anys que per la Diada Nacional de Catalunya, l’Ajuntament i Òmnium Cultural organitzen aquest acte institucional. Podia semblar que una conferència d’un lingüista i sobre alguns aspectes del seu treball podia ser especialment avorrida per públics no especialista. Tot el contrari i com ja ens havia avisat el conferenciant que ha estat apassionat i apassionant.


Trencant absolutament el tòpic de l’acadèmic encarcarat i fent-nos veure matisos i conceptes molt atractius de la nostra llengua. Amb una bona argumentació, uns exemples prou clarificadors i una absoluta vehemència a l’hora d’expressar-se, ens ha atrapat durant l’hora llarga que ha durat la seva intervenció. Al final i com a corol•lari de tot el que el doctor Solà ens ha explicat avui em quedo amb la seva frase: O ens apassionem o estem perduts.