header-photo

Ciutat solidària




I avui ho hem tornat a demostrar. Quan a les vuit del matí, amb un sol que tímidament il·luminava l’ermita marinera de Sant Simó, una gernació s’ha posat a caminar. Una gernació de més de 2.300 persones inscrites i a les que s’havien de sumar els que s’han afegit a darrera hora. I a caminar per l’Alzheimer. Si l’any passat en la primera edició de “Mataró, camina per l’Alzheimer” varem ser més de mil, aquest any hem doblat llargament la xifra.

Tranquil·lament la llarga corrua de samarretes de cotó cru s’ha anat estirant camí de les Cinc Sènies, per enfilar-se cap a les ermites de Mata i davallar de la serralada pels torrents de Valldeix, cap a la ciutat i fins a omplir a vessar la plaça de Santa Anna.

Ha estat una festa i la gent de l’Associació de Familiars de Malats d’Alzheimer, autèntic cor de la iniciativa, estaven contents. Com ho estaven la gent d’EPMA solidària, el motor de tot plegat, i els múltiples col·laboradors que ho han fet possible. Una festa i una demostració impressionant de solidaritat que caldrà ara mantenir durant tot l’any. Per començar dimarts vinent, quan s’inauguri el centre de dia per malalts d’Alzehimer en els baixos de l’edifici d’habitatges per a gent gran del carrer Carlemany.

Avui, milers de ciutadans i ciutadanes caminant plegats. Durant tot l’any un grapat de persones entestades en la lluita contra la malaltia que ens esborra la memòria.

Ciutat solidària, de ciutadans i ciutadanes solidàries. Gràcies a tots plegats.