header-photo

La biblioteca Ernest Lluch



Amb la Ernest Lluch que avui s’ha inaugurat a Vilassar de Mar ja són cent noranta quatre les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Esteses per totes les comarques barcelonines i amb més de dos milions de ciutadans i ciutadanes que hi disposen de carnet, les biblioteques de la Diputació són un referent social de primer ordre i formen la xarxa d’equipaments culturals més gran del país.


La biblioteca Ernest Lluch és un magnífic equipament de més de 2.500 metres quadrats que donarà servei als vilassarencs i vilassarenques. Una biblioteca que a més acollirà els documents de l’arxiu Ernest Lluch que la Fundació hi ha dipositat. Posar el nom de l’enyorat polític assassinat pels terroristes d’ETA és el millor homenatge que se li podia fer. Relacionar, sobretot pels més joves, la figura de l’Ernest Lluch i la difusió de la cultura és una sensacional manera de contestar als bàrbars assassins amb la resposta que més odien, la resposta de la raó, i de la civilitat.


En un moment en que tants amenacen a la nostra democràcia recordar la figura d’un polític com l’Ernest Lluch és la una bona manera de reivindicar la política com l’autentica eina que tenen els ciutadans i ciutadanes que no tenen cap altre força que la del seu vot per seguir canviant les coses. Com ha dit el conseller Tresserres, en un magnífic discurs, “el pessimisme és un pensament reaccionari”.