header-photo

Temps de castells: un any després



Foto X. Saborido

Un any després i a la mateixa plaça de Vilafranca, la plaça més castellera, els Capgrossos hem tornat a descarregar el quatre de nou amb folre. No va poder ser per Santes i ha estat cap a finals de la temporada per Tots Sants. Fa dies alguns ja donaven per perduda la temporada dels Capgrossos, però una colla capaç de posar sisens per dues vegades a un quatre de nou folrat en els assaigs setmanals és una colla capaç de grans diades. Com la d’avui amb un tres i un quatre de nou folrat i un quatre de vuit amb el pilar descarregats i un pilar de sis carregat. Una excel·lent tripleta vilafranquina, la segona de la història de la colla.

Una diada a la capital de l’Alt Penedès on la colla local ha posat de manifest el seu domini dels castells de gamma extra. La torre de nou amb folre i manilles descarregat, el quatre de nou amb folre i el pilar i el pilar de vuit amb folre i manilles carregats són prou significatius d’aquest ampli domini. Continuen però encallats en el tres de deu amb folre i manilles, un castell que fa massa temps es resisteix als verds.

La diada també ha tingut la cara i la creu en les altres dues colles que actuaven avui. La cara pels Al·lots de Llevant que han aconseguit carregar el primer quatre de vuit de la seva història i dels castellers illencs. La creu pels Castellers de Lleida que no han pogut carregar la torre de vuit folrada en els dos intents que han fet aquest migdia. Esperem que diumenge vinent a Mataró puguem veure la torre dels de la camisa bordeus en la diada dels Capgrossos.

Una diada a la plaça de Santa Anna que els mataronins no podem plantejar-nos com de tràmit i hem d’aspirar a una gran diada. La colla i la ciutat es mereixen els millors Capgrossos.