header-photo

Completant el Passeig

Foto Carlos Fernández



Encara que formalment i a efectes de nomenclàtor el Passeig Ramon Berenguer III sempre ha portat aquest nom de passeig, en realitat ens trobàvem amb un carrer fet a trossos i que calia completar. És el que hem fet ara amb la reurbanització del tram entre la Gatassa i el carrer València.

Tinc prou anys (suficients, com he volgut recordar aquest matí, per saber que el Sevillano no era un senyor nascut a la capital d’Andalusia) per recordar com era aquest carrer, que limitava el barri de Cerdanyola amb els camps de can Morros i la bòbila d’en Noè, fa uns quants anys. I per haver vist com es desmantellaven línies d’alta tensió, es connectava el carrer per dalt i per baix, apareixien les escoles i el parc de bombers, el parc de Cerdanyola, la plaça d’Andalusia, el casal d’avis, el centre cívic i el casal de joves i s’anava reurbanitzant. A finals dels noranta el tram entre el carrer València i la ronda Tarradellas, a començament del 2000 les voreres de davant de l’escola Tomàs Viñas i ara, aprofitant els diners del fons Zapatero, el tram que avui hem reurbanitzat.

Un carrer que es converteix en passeig, amb voreres amples, arbrat, contenidors soterrats, aparcament ordenat i tots aquells elements imprescindibles per a que la ciutadania l’ocupi cívicament i el converteixi en un carrer important del barri. Un pas més en el treball de fer que tot Mataró sigui Mataró. Un treball que no concedeix cap treva però que fem, amb encerts i amb errors, amb tota la intensitat de la que som capaços.