header-photo

Unanimitat municipalista



Unanimitat que ha demostrat la Comissió municipalista de Catalunya, formada per la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, per reclamar a la Generalitat de Catalunya una nova legislació dels prostíbuls al nostre país. Una nova legislació que acabi amb la situació d’indefinició, i per tant d’indefensió, que patim els ajuntaments catalans davant el decret que regula els locals de pública concurrència on es practica la prostitució. De fet ens trobem davant una paradoxa inexplicable: la prostitució és una activitat alegal, i per tant sense regular, però els locals on es practica si que estan regulats. Com si cuinar fos alegal però es poguessin muntar restaurants sempre que compleixin unes normes mínimes de superfície i condicions.

També unànime ha estat l’opinió durant aquests dies, i després del cas de La Jonquera, Mataró i Cabrera, de tots els alcaldes que han pogut opinar sobre el tema. I absolutament al marge del partit pel que es van presentar a les eleccions. Tots han reclamat que es posi fi a aquesta estranya situació que posa als ajuntaments i als alcaldes en una situació complicadíssima entre el rebuig social que aquest tipus de locals aixeca en la ciutadania i l’obligació d’haver de complir amb un decret que demostra ser absolutament insuficient i mancat de garanties jurídiques pels ajuntaments. Fins el mateix Artur Mas, conseller en cap de la Generalitat quan es va publicar el decret en qüestió, ha declarat que calia modificar la normativa per evitar la instal·lació de grans prostíbuls a les nostres ciutats.

Perquè en les dimensions d’aquests locals és on rau una gran part del problema. Preocupa l’activitat en sí, preocupa els llocs on es poden instal·lar, però sobretot preocupa les seves dimensions i els fenòmens no desitjables que es poden associar.

Tothom, en el món municipal i també en els mitjans de comunicació, hi està d’acord en denunciar la situació actual fruit del decret del 2002. Sorprèn que a Mataró alguns, molt pocs, mantinguin encara una aferrissada defensa del decret. Caldria que expliquessin el perquè d’aquesta defensa.