header-photo

Inútil i innecessària


Imatge TVM-MaresmeDigitalTV

Els hi demano, i com alcalde de la ciutat, que retirin aquesta proposta de resolució. Per inútil i innecessària. Inútil perquè no resolt absolutament res com s’ha demostrat abastament durant el debat d’aquesta nit. Innecessària perquè aquesta proposta no hauria d’haver arribat mai al Ple d’aquest Ajuntament. Ens hem dotat d’espais per poder parlar del tema d’immigració amb tranquil·litat i responsabilitat. Ja vaig dir, i ho faig fer extensiu a tots el grups municipals que amb la signatura del Pacte per la nova ciutadania tots havíem demostrat generositat i intel·ligència. Justament el que ara manca amb la presentació d’aquesta proposta. I no havia d’haver arribat a aquest Ple ni a cap altre Ple de cap ajuntament. Perquè ni som l’administració responsable ni tenim les competències legislatives necessàries per desenvolupar les mesures que vostès proposen. Si cal canviar la legislació facin la proposta on toca: al Congrés dels Diputats.

M’han sentit dir moltes vegades que l’objectiu final d’aquest govern és la cohesió social i la convivència. D’aquest govern i d’aquesta ciutat. Molta gent hi treballa i sabem que és un bé preuat, però també un bé fràgil, molt fràgil i tota la feina pot anar-se’n en orris amb propostes com aquesta.

Aquest alcalde no delatarà ningú. I no ho faré per principis personals i perquè no incompliré la llei digui el que digui el Ple. Perquè damunt del Ple hi ha la Llei i sobre la llei només hi ha la voluntat popular de la que emana la sobirania per canviar la llei.

Aquest alcalde seguirà treballant, com ho ha fet sempre des de la política i des de fora de la política, per la convivència i la cohesió social de la meva ciutat i del meu país. I aquest alcalde seguirà treballant, com ho ha fet sempre des de la política i des de fora de la política, per la igualtat. Per la igualtat de drets i per la igualtat de deures. Per les dues coses i a la vegada.

Per tot això els hi torno a demanar que retirin aquesta proposta de resolució.


De la meva intervenció ahir al Ple de l’Ajuntament de Mataró.