header-photo

Temps de castells: Capgrossos, Sants i Màrtirs



Els castells els hem posat els Capgrossos i els Castellers de Sants. Els Màrtirs, Sants Màrtirs per ser més exactes, la gent de Vilassar. De Vilassar de Dalt, encara que l’adjectiu els hi agrada ben poc, també per ser més exacte.

I és que aquests dies la vila maresmenca celebra la Festa dels Sants Màrtirs i com cada any, i ja sembla tradició centenària, els Capgrossos hem anat a fer castells. Ens agraden aquestes actuacions a les places dels pobles i viles de la comarca on ens tracten com el que som: la colla local.

Aquest any a Vilassar de Dalt hem actuat amb els Castellers de Sants, una colla que ha començat fort i que ja el diumenge passat van tirar la clàssica de vuit: tres i quatre de vuit i torre de set. Avui han tornat. Amb no massa camises però amb una bona ajuda, que ha estat mútua dels mataronins, han repetit l’actuació. I com si d’una calca es tractés els Capgrossos hem tirat els mateixos castells i en el mateix ordre. Bons castells, amb una figuereta espectacular d’una dels dosos de la torre de set, amb bon ritme i bones mides.

Bon ambient a plaça i molt bones sensacions sobretot després d’un més que excel·lent assaig d’ahir dels Capgrossos que ja proven castells importants.

Marxem de plaça i els vilassarencs es disposen a repetir el ritual de tornar a tancar els Sants Màrtirs. Fins l’any vinent.