header-photo

Una ferma història



L’alcalde ha d’anar a molts actes, però ben sincerament us dic que a pocs com aquest d’aquesta tarda a la capella de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. Pel seu significat i per la seva emoció.

Aquest, la presentació del gegant del Ferm i del nan d’en Pere Pujades, és un acte organitzat per la ciutadania i en la que es vol homenatjar a dos personatges del poble. Dues persones que representen molt bé el que ha estat i segueix sent Mataró: una ciutat de treballadors i treballadores. El Ferm, un home de la seva època, amb totes les contradiccions que vulgueu, en Pere prou conegut de tots i del que avui, amb ell present, no en parlarem ni bé ni malament. El coneixem tots i sabem com és.

Gent de Mataró, gent del poble. Acostumats a treballar: a la barca, a la sènia, darrera el taulell, al teler, a la màquina, a l’obra, al desaptx, ... on ha calgut per guanyar-se les garrofes i tirar endavant la família i la ciutat. Aquesta gent, i podem dir-ho amb tot l’orgull del món els presents a la capella que som com ells treballadors i treballadores i fills i filles de treballadors i treballadores, han estat els autèntics artífexs del progrés de la ciutat. Reivindicar la seva memòria us honora com a mataronins i mataronines i com a veïns de l’Havana.

El gegant del Ferm i l’havanera que en
Xandri Montasell i la Maria Remei Paretilla han composat per recordar la seva memòria i que la coral La Perla de l’Havana ens acaba d’interpretar, el nan d’en Pere són, i des d’avui, patrimoni viu d’una ciutat de la que tots ens podem sentir orgullosos. Gràcies a tots i totes els que ho heu fet possible.

De la meva intervenció aquesta tarda a l’acte de presentació del gegant del Ferm i del nan d’en Pere Pujades.