header-photo

A bodes ens conviden!





Els que en algun moment de la nostra vida hem hagut de passar pels carrers de la beata Maria o de Sant Simó, just a redós de Santa Maria, per anar a treballar sabem molt bé com s’anuncia el Nadal a Mataró. La flaire de les neules de can Graupera envaeixen l’aire fresc del matí tan bon punt tornem de vacances d’estiu i, a més de salivera, ens fa venir ganes de festes familiars en les que els torrons i les neules seran protagonistes de primera.

Però no us penseu que la gent d’aquesta centenària casa només treballa per Nadal. Tot el contrari i durant tot l’any tenen sempre a punt alguna gormanderia d’aquelles que fa dir sí senyor i que posen el colofó a qualsevol àpat digne d’aquest nom. Com diu el lema de la casa: “Un univers dolç per descobrir durant tot l’any”. Són molts anys d’ofici, molta il·lusió i moltes hores de treball a l’obrador per poder dominar com ningú el difícil art dels dolços tradicionals.

Tampoc us penseu que, i malgrat els nombrosos premis i reconeixements, els de can Graupera dormen a la palla. Res d’això i us el podeu trobar arreu del país ensenyant els seus productes que no han parat de millorar. En aquesta casa han sabut barrejar de forma magistral -no només la farina, el sucre i altres elements- la tradició amb la innovació. Les 50 varietats de neules que fabriquen són una bona prova d’aquest esperit innovador i de superació permanent. Per no parlar de torrons, coques, galetes o xocolates.

Com que ja sé que són molts els que no podeu passar cada dia pels carrers que envolten la basílica de Santa Maria us podeu conformar, i fins i tot comprar, visitant la pàgina web de Casa Graupera, que fins i tot per això han estat innovadors. Això sí, us perdreu la flaire de l’obrador.

Ara, i amb motiu del seu 115 aniversari, ens conviden a l’exposició “L’Art es menja” a la sala d’exposicions del mercat de la plaça de Cuba. Com podeu imaginar si us conviden a una exposició amb aquest títol, i ho fan els de can Graupera, quasi podríem dir a “bodes em conviden” i som-hi de seguit. No hi haurà nuvis però la festassa serà igual de gran.

Moltes felicitats per l’exposició, moltes felicitats per l’aniversari i sobretot moltes gràcies per fer-nos la vida una mica més dolça.