header-photo

Qùe tenim? la Torres-Garcia!




“Sovint he dit i escrit que Catalunya s’explica a partir de les seves ciutats. Amb un cap i casal, Barcelona, de la que tots els catalans ens sentim especialment orgullosos. Però ni Barcelona, ni Catalunya, tindrien la potència i la capacitat que tenen sense la xarxa de ciutats que l’envolten. És el concepte de Catalunya en xarxa el que ens fa especialment forts i importants”. Fa uns mesos escrivia aquestes paraules pel catàleg de la primera exposició de la Col·leció Bassat a la nau Gaudí i afegia: vull ressaltar aquest aspecte per situar el que volem sigui aquesta aposta que des de Mataró es fa per l’art i la cultura del país.

Podria repetir fil per randa les mateixes paraules per presentar aquesta nova edició del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró. Una proposta consolidada, que arriba a la seva quarta edició i que s’ha convertit en referent per l’art de Mataró i de Catalunya. Amb un jurat molt prestigiós i una participació quantitativa i qualitativa que no para d’augmentar d’edició en edició. Una demostració palpable de la capacitat i de la potència de les ofertes culturals que es generen arreu del país.



Arriba aquesta nova edició de la Torres García just quan la ciutat estrena noves propostes artístiques. L’exposició Desdoblament que la ciutat fa en record i homenatge a en Pepe Novellas i en poques setmanes una nova exposició de la col·lecció Bassat a la nau Gaudi. Iniciatives que es complementen, reforcen i signifiquen encara més les apostes artístiques de la ciutat.


Text del meu escrit al catàleg del Premi Torres Garcia-Ciutat de Mataró que ahir es va celebrar a Mataró.