header-photo

Dies de Santes: El meu amic “polac”






Ocupat amb mil coses quasi ni m’adono que estem a menys d’un mes de Santes. Si voleu la versió pessimista d’en Sala podríem dir que d’aquí a un mes ja no seran Santes. I les Santes tenen el seu ritual i després de la presentació del cartell, aquest any sense polèmica!, arriba l’exposició de fotos de Les Santes de l’any anterior. Aquell pobre escarràs que va rebre l’encàrrec de preparar una exposició i obligat per la feina i carregat de màquines de fotos et vas trobar a tots els actes de la Festa Major. Ara arriba l’hora de veure com l’ull i l’ofici del fotògraf va ser capaç de copsar la festa.

I aquest any el responsable de l’exposició és el meu amic “polac”. Un amic de nom quasi impronunciable però d’una tracte afectuós i amable. En Janusz Szpakowski, que té negoci propi al carrer Fray Luís, és un amic amb el que compartint pinyes i que gasta un humor un pèl estrany però terriblement efectiu, o sigui el millor que se li pot demanar al sentit de l´humor: que et faci riure per dins. Sense haver vist les fotos de Les Santes però havent vist moltes fotos de castells, estic segur que passarà el mateix que amb el seu humor: que et farà reviure les Santes per dins. Com ens agrada als santeros!

Podeu llegir l'extensa entrevista que li han fet al Cap Gròs d'aquesta setmana i descobrir una mica més qui és aquest fotògraf, pare d'un polsera vermella, que s'esforça com pocs en fer-se entendre en català (en polaco que dirien en una tele fatxenda de debó) i que es queixa quan li contestem en castellà.

No us perdeu la inauguració, demà a 2/4 de 8, a l’Ateneu de Caixa Laietana.