header-photo

Errònia, precipitada, unil·lateral i injusta



Foto Capgros.com


El Grup municipal del PSC de Mataró lamenta que la primera decisió sobre polítiques culturals del nou alcalde hagi estat l’anul·lació del Festival Shakespeare. Mataró perd un festival de referència, que ja havia fet un esforç d’estalvi molt considerable, i d’aquesta manera perd un element de capitalitat cultural. Es desaprofita tot l’esforç fet durant els anys anteriors per a que l’únic festival al nostre país dedicat al dramaturg anglès continués a la comarca i a Catalunya.

“L’anul·lació del Festival Shakespeare –ha declarat en Joan Antoni Baron- és una prova prou evident de la manca d’ambició d’un govern que s’ha estrenat únicament anunciant retallades: els accessos a l’autopista, l’escola Marta Mata i ara el Shakespeare. Quina serà la propera retallada del govern de Joan Mora? A hores d’ara, i després de més d’un mes de les eleccions municipals, desconeixem quines són les prioritats del govern municipal, com les pensa portar a terme en la situació de minoria absoluta en la que es troba, i ni tant sols sabem quan pensa convocar el Ple d’aprovació del cartipàs municipal”.

Joan Antoni Baron també ha lamentat les formes com s’han fet les coses:” Lamentem igualment les formes com s’ha fet les coses. De manera absolutament unilateral, sense cap mena de comunicació prèvia als grups municipals o als representants ciutadans a l’Institut Municipal d’Acció Cultural, que s’han hagut d’assabentar per la premsa local. Una breu nota de premsa per donar a conèixer la supressió d’un festival que havia estat aprovat pel Consell Rector de l’IMAC, que comptava amb la partida pressupostària corresponent i subvencions compromeses per la Generalitat i la Diputació. Una manca de respecte als grups municipals i als membres de l’IMAC. Ens preguntem també si aquest és el model de mà estesa i diàleg del que tant parla l’alcalde de la ciutat?”

El Festival Shakespeare necessitava una reformulació que garantís la seva viabilitat i així ho vàrem expressar durant la campanya electoral. Ara, per una decisió errònia, precipitada, unilateral i injusta el Festival marxa de Mataró segurament per no tornar-hi mai més. S’ha donat una mala imatge de Mataró i s’ha fet un mal important a la cultura de la ciutat. Des del grup municipal socialista estarem especialment atents a les conseqüències de tot tipus, també econòmiques, que aquesta decisió comportarà per Mataró i en demanarem les responsabilitats polítiques que facin falta a l’alcalde de la ciutat com a màxim responsable de la decisió.



Text de la nota de premsa del PSC lamentant l'anul·lació del Festival Shakespeare i denunciant la manca de diàleg del govern municipal.