header-photo

30+30+30



Foto Lluís Martínez
Avui la premsa local es fa ressò de la presentació dels dispositius de prevenció, vigilància i extinció d’incendis forestals amb que compta Mataró per aquest estiu. Un estiu que es preveu especialment complicat, doncs la meteorologia no ha ajudat gens i la manca de pluges durant la primavera ha portat, els nostres boscos, a una situació de sequera important.
De fet el risc d’incendi forestals s’accentua quan es compleix la regla dels tres trenta: humitat per sota del 30%, temperatura per sobre de 30 graus centígrads, velocitat del vent per sobre dels 30 kilòmetres per hora. En aquestes condicions qualsevol espurna pot ser fatal i engegar un foc de dimensions imprevisibles.
La conscienciació ciutadana és fonamental per evitar l’inici dels incendis i l’actuació ràpida i amb mitjans suficients dels dispositius d’extinció imprescindibles per poder controlar i apagar el foc el més ràpidament possible. El treball de bombers i voluntaris esdevé molt més efectiu si s’han fet els deures: camins nets, franges de protecció, hidrants, etc.... Com deia ahir en Ramon Bassas
els focs es comencen a apagar a l’hivern.