header-photo

Tots som campions



Almenys això és el que han sentit aquest vespre, al pavelló Fontajau de Girona, els 1818 atletes, els 504 entrenadors i delegats i els 310 voluntaris de la cerimònia inaugural dels Special Olympics.

Durant tres dies competiran, a Lloret, en 16 disciplines esportives. Han vingut d’arreu de Catalunya, d’Espanya i del Món. Nois i noies decidits a donar el millor de si mateixos, a treballar plegats, a competir amb esportivitat i sobretot a ser feliços i fer-nos feliços.

L’altre dia vaig acomiadar els atletes de la Fundació Maresme que hi participen i avui he tingut ocasió de saludar-los. Feliços i contents per participar en aquests jocs esportius que tenen la categoria d’olímpics. Ho ha dit, en el seu parlament d’avui, el mateix Samaranch: els atletes dels Specials Olympics sou olímpics.

La cerimònia d’inauguració ha tingut moments molt emotius. Em quedo amb el jurament que, en cinc llengües diferents, han fet els participants: Vull guanyar, però si no ho aconsegueixo deixeu-me ser valent en l’intent.