header-photo

Salut i esport




Inauguració aquet matí de la II Jornada Sida i Món Local a Catalunya. A la capella de l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. És tracta d’una jornada de treball organitzada per la Xarxa Sida i Món Local. Aquesta xarxa es va crear, a l’Hospitalet de Llobregat, el desembre del 2004 i agrupa a més de 40 ajuntaments i entitats que es dediquen a la lluita contra la Sida.

Explico en la meva intervenció que els Ajuntaments hem estat, una vegada més, al capdavant de les polítiques d’informació i prevenció de la malaltia. Com a exemple l’ajuntament de Mataró que la va incloure en el Pla Local de Drogodependències i posteriorment com a una dels 14 problemes prioritaris del Pla Municipal de Salut.

El Govern Territorial de Salut i l’Agència de Salut Pública han de ser eines que permetin una millor coordinació, eficàcia i eficiència en la lluita contra la malaltia.

Al migdia, signatura del Protocol de col·laboració entre el Consell Català de l’Esport i el Patronat Municipal d’Esports de suport a la pràctica de l’atletisme. Signen en Lolo Ibern, secretari general de l’Esports i l’Ivan Pera, president del Patronat Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Mataró. Un bon recolzament a les polítiques en matèria d’atletisme que estem tirant endavant entre el Patronat i els clubs atlètics de la ciutat.

La recentment constituïda Comissió de clubs, el projecte de remodelació de l’Estadi Municipal que començarà a ser realitat durant l’any 2007, el circuit de cross de Figuera Major, el calendari de proves esportives de la ciutat, els programes de promoció, formen un paquet important d’actuacions que ens han de permetre mantenir i augmentar el nivell de l’atletisme de Mataró.

Com diu en Lolo Ibern: és impensable que un país tingui un nivell esportiu destacable sense tenir un alt nivell en la pràctica de l’atletisme”.

1 comentari:

ILDEFONSO MARMOL ha dit...

Está claro lo de las instalaciones, pero de la misma forma es imprescindible una nueva política de deporte escolar, que inculque en el niño desde los primeros compases de su vida,la práctica deportiva como algo prioritario en el desarrollo humano, al nivel de cualquier otro tipo de enseñanza, de lo contrario seguiremos como hasta ahora, instalaciones cada vez mas bonitas y preparadas pero solamente usadas por una élite de poco nivel.No hay mas que pasar por el lado de un colegio y ver las instalaciones deportivas que tienen,a los niños haciendo el deporte que hacen y los monitores que tienen y la poca importancia que tiene como asignatura, para entender luego porque los deportistas de nuestro pais carecen de la base atletica para la práctica de la mayoría de los deportes. en mi nombre si