header-photo

Santes a l’abril

Foto Marga Cruz

Quan estem a poc menys de cent dies de Santes ja tenim ganes de Santes. Les figures ja belluguen, el drac passeja l’ou del Dragalió per la Riera, la canalla torna a quedar bocabadada davant en Robafaves, els més ganàpies maten, amb la Fogonada, el cuc de la pólvora de l’Escapada a Negra Nit i per la ciutat es tornen a sentir flabiols, gralles i tabals

I apareixen dos llibres de Santes. Dos llibres, diferents però magnífics.

El primer el subscriu l’associació ... i 15!. Si l’any passat ens varen sorprendre amb un desplegable de la Passada del dia de Les Santes, amb imatges imantades de totes les comparses, aquest any ens regalen un preciós llibre per aprendre a llegir. Il•lustrat per l’Ona Cruzate, amb texts amb lletra de pal i lletra lligada –els mestres mai ens posarem d’acord amb aquest assumpte- és un llibre adreçat als infants que comencen a llegir. Inclou un CD amb les músiques de cada comparsa. Un bon llibre de Sant Jordi pels més petits.

L’altre és un llibre sensacional: “Dies de Santes, Santes de nit”. Pròleg d’Espartac Peran i fotografies de Marga Cruz. Fotografies d’una qualitat i sensibilitat extremes. En la dedicatòria que la Marga m’ha fet escriu: “Amb aquest llibre compleixo el meu somni, donar a conèixer a través de les meves fotografies tot el que és i el que representa viure les Santes. Una festa plena d’emocions, colors, mirades, olors, foc, gent, ...”

Us puc ben assegurar que ho ha aconseguit. Un magnífic llibre de Santes, per regalar per Sant Jordi, per totes les edats.

Gràcies a la gent de ... i 15!, gràcies Marga pel regal que ens fas als mataronins i mataronines. Segur que seguirem compartim, dalt o baix del balcó, l’emoció de Les Santes

I que punyeta, encara que faltin 95 dies per la Crida a la Festa Major: “mataronins i mataronines, amb la rauxa necessària, amb el seny imprescindible, Glòria a Les Santes!”

2 comentaris:

Pellofa ha dit...

Sant Jordi és una petita introducció a les Santes, sens dubte.

100 dies encara?

Glòria a les Santes (cada dia)!

Pol Ducable i Rogés ha dit...

Sant Jordi és com una petita Festa Major d'hivern de Mataró. Ens comentes que les figures i la música comença a despertar; i la sensació en un "santeru", en una "figura humana" de Les Santes com jo, és la mateixa: algo dins més es desperta, no saps què... i un neguit t'omple el cos. Un neguit que fins al juliol, n'estic segur que patiré; i que arribat el juny serà insoportable!

Glòria a Les Santes i a Mataró!