header-photo

Armats de Mataró, soldats de pau

Foto Antoja-Xirau-1

Armats del manípul de Mataró, soldats de pau, felicitats!

Felicitats per la Medalla de la Ciutat que aquesta tarda rebeu en reconeixement a la vostra trajectòria i a proposta de quinze entitats de la ciutat.

El consistori en Ple, per unanimitat de tots els grups municipals, va decidir la primavera passada atorgar-vos el màxim guardó que es dona a les entitats de Mataró. I ho fem a la Riera, el cor de la ciutat, on passen les coses importants de Mataró. Hem volgut saltar-nos el protocol i els usos de la casa per a fer aquesta celebració rodejats dels ciutadans i ciutadanes que s’han volgut sumar massivament a l’homenatge.

Sou història viva de Mataró. Història perquè darrera vostre hi ha més de tres-cents anys d’existència de la ciutat. Tres-cents anys en els que no només heu sobreviscut a les vicissituds dels temps, sinó que heu sabut actualitzar la tradició fins a convertir-la en quelcom natural del paisatge de les primaveres de la ciutat. I història viva perquè allà on aneu demostreu que sou, i que em perdonin els de Banyoles, el millor manípul de Catalunya.

A partir de la tradició heu sabut trametre a la ciutat qui som i d’on venim, amb les arrels ben fondes en la història i projectats en el futur.

Felicitats de nou i que per molts anys els timbals i el fregadís de les sandàlies en el pas de fangar segueixin ressonant pels carrers de la vella Iluro.


Text de la meva intervenció, aquesta tarda, amb motiu de l’entrega de la Medalla de la Ciutat als Armats de Mataró.